Επιτυχία ή αποχώρηση από την πολιτική ζωή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε ως «ένα μεγάλο ρίσκο» την απόφασή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία της Αθήνας, ενώ υποστήριξε πως εφόσον δεν καταφέρει να εκλεγεί θα αποχωρήσει και από την πολιτική ζωή.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο. Αφήνω πίσω τις πολιτικές μου φιλοδοξίες...Το ρίσκο δεν είναι μόνο η θέση, είναι κυρίως το αποτέλεσμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega και πρόσθεσε ότι

ανταποκρίθηκε στην πιο δύσκολη εκλογική μάχη. «Δεν μπήκα στον δήμο για να γίνω γνωστός. Δεν είναι αρχή πολιτικής καριέρας, είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζώη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στους ανθυποψηφίους του με πρώτο τον Γιώργο Καμίνη τον οποίο κατηγόρησε ότι περιορίστηκε στη διαχείριση ενός ταμείου-η οποία αναγνώρισε ότι ήταν συνετή- και δεν έκανε κανένα έργο. «Δεν ψηφίζουμε για να βγάλουμε διαχειριστή στην πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η Αθήνα δεν διοικείται μέσα από ένα γραφείο». Είπε επίσης ότι έχει τηλεφωνήσει ο ίδιος αρκετές φορές στη δημοτική υπηρεσία να έρθουν να μαζέψουν σκουπίδια και δεν το έχουν κάνει. Στηλίτευσε δε και το γεγονός ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Καμίνης στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε: «Ξέρουμε ποιά είναι η απήχηση του ΠΑΣΟΚ πια».

Σε ό,τι αφορά τον Νικήτα Κακλαμάνη περιορίστηκε να σχολιάσει πως έχει μεγάλη εμπειρία και ««ξέρει ο ίδιος πώς μπορεί να είναι χρήσιμος και στην παράταξη και στον εαυτό του» ενώ για την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις προτάσεις του σχετικά με το Δήμο εστιάζοντας στο θέμα του παρεμπορίου αλλά και της ασφάλειας της πόλης, ενώ καταλόγισε στον κ. Σακελλαρίδη «ξύλινο πολιτικό λόγο».

Τέλος, αναφερόμενος σε όσα τον «δένουν» με την πόλη της Αθήνας υπογράμμισε την αγάπη του και την ανάγκη του να προσφέρει σε αυτή επισημαίνοντας ότι είναι επιλογή του να ζει στο κέντρο της Αθήνας, για την οποία είπε ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι η πόλη που μας αξίζει». Η πρότασή του, όπως εξήγησε, είναι καθαρά αυτοδιοικητική και οι βασικές προτεραιότητες του προγράμματός του έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, δηλ. μια πόλη πιο καθαρή, πιο ασφαλής, πιο φιλόξενη και μια πόλη που θα γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα