Επιτρέπεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μεγαλόπολη

Επιτρέπεται, μετά από απόφαση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη του νομού Αρκαδίας.

Όπως μεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1226/2014 απόφασή του λέει «ναι» στο φωτοβολταϊκό πάρκο, για τη δημιουργία του οποίου είχαν προσφύγει στο ΣτΕ η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Γ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και ένα κάτοικος της Μεγαλόπολης και ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση

του γενικού γραμματέα περιφέρειας Πελοποννήσου με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη θέση Μεγάλες Λάκκες του Δήμου Μεγαλόπολης και σε έκταση 1.600 στρεμμάτων.

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει σε απόσταση 700 μέτρων από τη Μεγαλόπολη (εκτός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Μεγαλόπολης) και κοντά στο ορυχείο λιγνίτη της περιοχής και θα έχει 225.264 φωτοβολταϊκά πλαίσια, βάσεις στήριξης, ένα οικίσκο 100 τ.μ., εσωτερικούς δρόμους, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα