Επίθεση στο Μόναχο: Με ψεύτικο προφίλ προσέλκυε κόσμο ο δράστης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δημοσιεύονται σιγά σιγά πληροφορίες αναφορικά με τον ένοπλο που επιτέθηκε στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. Με ψεύτικο προφίλ στο facebook καλούσε τον κόσμο στο εμπορικό κέντρο υποσχόμενος δωρεάν αγορές.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές ερευνούν το συγκεκριμένο λογαριασμό, εκεί όπου είχε γραφτεί το μήνυμα. «Ελάτε σήμερα στις 16:00 στο εμπορικό κέντρο OEZ. Θα σας αγοράσω ό,τι

θέλετε, αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό!».

Εξάλλου γιος οδηγού ταξί γνωστοποιήθηκε ότι είναι ο 18χρονος δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Mirror, ακούει στο όνομα Αλί Σονμπολί.

Πάντως, οι πληροφορίες γύρω από την ταυτότητά του είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αφού τα γερμανικά μέσα αναφέρουν από την πλευρά τους ότι ο δράστης είναι ο David S.

«Ήταν μοναχικός, έμενε με τους γονείς του και δεχόταν bullying από μικρή ηλικία στο σχολείο».

Τα κίνητρα του δράστη, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες-αναφορές από τον ξένο Τύπο που βλέπουν πίσω από το μακελάρη το Ισλαμικό Κράτος, καθώς υπάρχουν δύο μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι τον άκουσαν να φωνάζει να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος»( “Allahu Akbar”).

Τα μέχρι τώρα σενάρια μιλούν για ακροδεξιό εθνικιστή, ρεπορτάζ που μεταδίδει τόσο η Die Zeit, όσο και η Bild και η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το άρθρο Επίθεση στο Μόναχο: Με ψεύτικο προφίλ προσέλκυε κόσμο ο δράστης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα