Επίθεση με μαχαίρι – Λονδίνο: Ο Μπόρις Τζόνσον για το περιστατικό – Νεκρός ο δράστης

Επίθεση με μαχαίρι – Λονδίνο: «Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό. Όλες οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, που πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Τζόνσον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Μπάσου

δήλωσε ότι θα πάει στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον ενημερώσει πλήρως. «Ενημερώνομαι συνεχώς για το περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την άμεση ανταπόκρισή τους», αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωση για την επίθεση στο Λονδίνο.

«Σε αυτό το στάδιο, οι συνθήκες γύρω από το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Επομένως, για προληπτικούς λόγους, το αντιμετωπίζουμε ως να ήταν τρομοκρατικό», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία. Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου. «Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου.

Gunshots heard on London Bridge. Huge amount of police. pic.twitter.com/U6Qo7kd1zI

— Ahmad Yousef (@EgyptianPlayers) November 29, 2019

Επίθεση με μαχαίρι – Λονδίνο: Δύο αστυνομικοί σημάδευαν με τα όπλα τους

«Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου. Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Ο Μπάσου είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το συμβάν και για τον σκοπό αυτό ο ίδιος θα πάει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνέντευξη Τύπου. Ο Μπάσου σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες της στο Λονδίνο λόγω του συμβάντος αυτού. Σε ένα βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνονται τρεις αστυνομικοί να απομακρύνονται από έναν άνδρα που κείτεται στο οδόστρωμα. Δύο αστυνομικοί τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

@BBCNews Security incident at London Bridge. Armed police. Gunshots fired. pic.twitter.com/OMa1haGg1a

— Shash (@ShashD) November 29, 2019

Επίθεση με μαχαίρι – Λονδίνο: Σοκαριστικό συμβάν το χαρακτήρισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν

«Είδα έναν άνδρα να πέφτει στο έδαφος, με ένα μαχαίρι δίπλα του» αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί «πολλοί πυροβολισμοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα γραφείο απέναντι από τη γέφυρα. Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκονταν περίπου δέκα αστυνομικοί με πολλά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξουδετερώσουν τον ύποπτο. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον χώρο εργασίας αυτού του μάρτυρα περίπου μισή ώρα αργότερα δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται με φορείο και έναν άλλον, τραυματισμένο στον ώμο, να συνοδεύεται από τους τραυματιοφορείς.

Άλλος μάρτυρας είπε και αυτός ότι είδε έναν άνδρα στο έδαφος, με ένα μαχαίρι και ένα σακίδιο κοντά του. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για «σοκαριστικό» συμβάν και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Η Daily Mail αναφέρει ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από μαχαίρι. Οπως μεταδίδει η Mirror, επικαλούμενη μάρτυρες, ακούστηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί.

London bridge shooting #London #LondonBridge pic.twitter.com/mFRHyhopZA

London Crime LDN (@CrimeLdn) November 29, 2019

Επίθεση με μαχαίρι – Λονδίνο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ένας άλλος μάρτυρας υποστήριξε ότι άκουσε πέντε ή έξι πυροβολισμούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και «όλοι έτρεχαν ουρλιάζοντας για έναν άντρα με μαχαίρι».Σύμφωνα με το BBC, υπήρξαν δύο πυροβολισμοί. Φωτογραφία στο Twitter δείχνει ένα φορτηγό σταθμευμένο στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο ανταποκριτής του BBC John McManus είπε στο BBC News ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς στη γέφυρα του Λονδίνου. «Λίγα λεπτά πριν περπατούσα στη Γέφυρα του Λονδίνου στη νότια όχθη προς τη βόρεια. Φαίνεται ότι έγινε ένας καβγάς στην άλλη μεριά της γέφυρας με άντρες να επιτίθενται σε έναν άντρα». Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, στο σημείο επικράτησε πανικός.

London Bridge Attack pic.twitter.com/1R6v0j1o51

— Wolfgang Kitzler (@wolfgangert) November 29, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα