Επιτάχυνση των ελέγχων σε φοροφυγάδες και δημόσιους λειτουργούς

Η επιτάχυνση των διαδικασιών φορολογικού ελέγχου αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε με τον εποπτεύοντα του οικονομικού εγκλήματος αντεισαγγελέα Ν. Παντελή και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της προτεραιότητας ελέγχου υποθέσεων στις οποίες πρωταγωνιστούν δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί οι οποίοι εμφανίζουν «υψηλό κίνδυνο παραβατικότητας». Παράλληλα, ζητήθηκε να γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι σε

εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό που ήδη ερευνώνται.

Επίσης, έμφαση δόθηκε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη διερεύνηση αλλά και αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέρχονται από τις λίστες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν στα χέρια τους οι αρχές. «Αγκάθι» ωστόσο στην προσπάθεια αυτή είναι η υποστελέχωση του ΣΔΟΕ το οποίο πολλές φορές αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα που τίθενται.

Μόνο το μήνα Ιανουάριο πάντως από τους οικονομικούς εισαγγελείς άναψε το «πράσινο φως» για να συλληφθούν περίπου 300 οφειλέτες του δημοσίου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής ζήτησε να ενημερωθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σχετικά με την πορεία αυτών των υποθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν υλοποιηθεί οι εντολές τους για συλλήψεις και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των φοροφυγάδων που τελικά κλήθηκαν να λογοδοτήσουν. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παντελής θα έχει πλήρη ενημέρωση από τις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας για τον ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι διαδικασίες που αφορούν υποθέσεις φοροφυγάδων.

Στόχος του είναι η επίσπευση των ενεργειών σε φορολογικές υποθέσεις και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η αίσθηση πως δεν αποτελούν πάντα πρώτη προτεραιότητα για τις αρμόδιες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα