Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι υπάλληλοι των ΟΤΑ

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα δυναμικών κινητοποιήσεων και με παράπονα για τη μη συμπόρευση ολόκληρου του δημόσιου τομέα στον αγώνα που έδωσαν, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε σήμερα (Τετάρτη) τη μη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με τη σημερινή τους μορφή.

«Ο πολυήμερος-πολύμορφος αγώνας μας στη συγκυρία που βρισκόμαστε πρέπει να περάσει σε νέα φάση. Δόθηκε ένας μεγάλος δύσκολος και πρωτόγνωρος αγώνας μέχρι τώρα, όπως είναι

και τα μέτρα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια» σημειώνει το συνδικαλιστικό όργανο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτιμά πως κατέφερε να καθυστερήσει και να δυσκολέψει την εφαρμογή των μέτρων, με τη διάταξη για τη «διαθεσιμότητα» να παραμένει «στα χαρτιά» αφού «καμία διαπιστωτική πράξη εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει αποσταλεί, ενώ σχεδόν το σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της χώρας έχουν λάβει αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εκτιμά πως:

«Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στους Ο.Τ.Α. ήταν μόνο η αρχή στον νέο γύρο της αναγκαίας, αποφασιστικής και δυναμικής αντιπαράθεσης με όλα τα μέσα για την προάσπιση, πάνω απ΄ όλα της δουλειάς και της επιβίωσης των συναδέλφων μας στον κλάδο.

Για την ανατροπή των βάρβαρων αντεργατικών-αντιλαικών πολιτικών που έφεραν και θα φέρουν τα μνημόνια σε όλη την σφαίρα της ζωής μας, που επιβάλλονται από τους υποτελείς σε τρόικα-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και της εγχώριας διαπλοκής.

Για την προάσπιση του Δημοσίου, των Κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που διαλύονται, εκχωρούνται και ξεπουλιούνται με δραματικές συνέπειες για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας και το μέλλον της χώρας.

Για την υπεράσπιση των τελευταίων εναπομεινάντων ψηγμάτων του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στη πλήρη διάλυση και κατάργηση που έρχεται.

Απώτερος στόχος τους αποτελεί το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας στους ξένους τοκογλύφους, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα και η επιβάρυνση των Δημοτών. Και αυτό δεν είναι δυνατόν να αφορά μόνο μια συνδικαλιστική οργάνωση αλλά ολόκληρη την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τελικά «το μάρμαρο» της ιδιωτικοποίησης. Αφορά στα πολιτικά κόμματα που θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση, τους κοινωνικούς φορείς και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας και το βάρος των αποφάσεών τους ή και της απραξίας τους για όσα με το έτσι θέλω κάτω από το τραπέζι κάποιοι προωθούν».

Καταλήγοντας το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους ΟΤΑ σημειώνει: «Τίποτα δεν τελείωσε. Είμαστε ακόμη στην αρχή ενός νέου γύρου σκληρών αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Ο αγώνας μας είναι και αγώνας όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων. Ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός θα πρέπει να είναι η απάντηση από εδώ και εμπρός».

Keywords
Τυχαία Θέματα