Επιστολική… διαμαρτυρία Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα για τις δηλώσεις Μάρδα & Πανούση

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις… επιθέσεις εις βάρος της ζητά με επιστολή της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής επί της ουσίας εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της

για τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης όπως του Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση.

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά και γεννώνται πολλές απορίες» σημειώνει μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας τις επίμαχες δηλώσεις των δύο συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει «ανοίκειες και προσβλητικές τοποθετήσεις» προς το πρόσωπό της. Μάλιστα, για τον κ. Πανούση, αναφέρει πως «η επιθετική επιμονή του γεννά πολλές απορίες».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της Βουλής ζητεί την προσωπική παρέμβαση του κ. Τσίπρα, ώστε «αυτό το ονειδιστικό για την δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση και, συνολικά, να θωρακίζεται ο δημόσιος διάλογος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».

Με την ίδια επιστολή της, εξάλλου, η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, θα εισηγηθεί στη Διάσκεψη των προέδρων να μείνει κλειστή η Βουλή των Ελλήνων από την Πέμπτη 6 Αυγούστου έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα