Επιστολή στήριξης της δημοτικής κίνησης «Χρώμα στην Πόλη» στο συνδυασμό «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη»

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση της Ηλιούπολης «Χρώμα στην Πόλη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Πατσαβό, αποφάσισε να μην κατέβει αυτόνομα στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου, αλλά να συστρατευθεί στο συνδυασμό «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη» με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκκοτίνη για να συνδιαμορφώσουν ένα ψηφοδέλτιο Νίκης σε κάθε γειτονιά , ισχυρό και αποτελεσματικό, εγγυητή της Δημοκρατίας και της Ενότητας στην Πόλη

!

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Χρώμα στην Πόλη» που είχε την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είχε λάβει ποσοστό 6.98%, αρκετά περισσότερο από το 5,71% που είχε λάβει τότε ο συνδυασμός «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη» και υποστηριζόταν, όπως και τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ανοικτή επιστολή, που κυκλοφόρησε από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Χρώμα στην Πόλη» γράφει:

Είναι σήμερα Αναγκαία, όσο ποτέ, η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση Παρατάξεων, Κινήσεων, Φορέων, Ενεργών Πολιτών αλλά και όλων όσων πλήττονται απο την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης για να πάμε , ΚΟΝΤΡΑ στην λαίλαπα των Μνημονίων και της απροκάλυπτα αντιδημοκρατικής" διακυβέρνησης της Χώρας , από ξένα κέντρα.

Κόντρα στους υπερασπιστές και στους παρατρεχάμενους (που δυστυχώς υπάρχουν και στην Πόλη μας ), της πολιτικής της διάλυσης των Επαρχιών , των Πόλεων και της Αυτοδιοίκησης.

Κόντρα στην διάλυση του κοινωνικού ιστού , της οικογένειας , της γειτονιάς και των μικρών τοπικών αγορών .

Κόντρα στο ξεπούλημα της δημόσιας, της δημοτικής , της ιδιωτικής περιουσίας και όλων των κοινωνικών αγαθών , όπως το νερό , τον ηλεκτρισμό , την υγεία , την παιδεία , τον πολιτισμό και το περιβάλλον !

Κόντρα στην διάλυση της Υγείας, της Άσκησης ,του Πολιτισμού και της Παιδείας.

Κόντρα στο ΓΚΡΙ ΤΟΠΙΟ ,της μιζέριας ,της ανεργίας , των συσσιτίων της φτώχιας ,της "ευθανασίας" συνταξιούχων και ηλικιωμένων και της μετανάστευσης των νέων πού έφεραν στις πόλεις και στις καρδιές των ανθρώπων.

Στον δρόμο για τις κρίσιμες αυτές Δημοτικές εκλογές , κρίνουμε ότι είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ

α)να αφήσουμε πίσω προσωπικές πικρίες που ενδεχομένως, πολλοί από εμάς νοιώθουν από την ενασχόλησή μας με τα κοινά , να αφήσουμε πίσω τις όποιες (μικρό)κομματικές αγκυλώσεις και να πάρουμε πρωτοβουλίες για αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης , για να μπορέσουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για κοινούς αγώνες για το κοινό καλό !

β) να βάλουμε προτεραιότητες και να διαμορφώσουμε κοινό πρόγραμμα Θέσεων , Δράσης και Αντίστασης , και

γ) το ίδιο σημαντικό , να ανοίξουμε άμεσα διαδικασίες και ειλικρινή διάλογο με όλες τις υγιείς δυνάμεις της Πόλης μας και Ενεργούς Πολίτες, από όπου θα εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατόν Αποδοχή, Συμμετοχή και Συμπαράταξη !

Έτσι θα μπορέσουμε , να συνδιαμορφώσουμε ένα ψηφοδέλτιο Νίκης σε κάθε γειτονιά , ισχυρό και αποτελεσματικό , Εγγυητή της Δημοκρατίας και της Ενότητας στην Πόλη !

Έτσι θα δώσουμε όλοι μαζί , ένα ισχυρό ΜΗΝΥΜΑ , στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της εκμετάλλευσης , να τους ανατρέψουμε και να βάλουμε φρένο , στο ξεπούλημα των Ανθρωπίνων Αξιών και Δικαιωμάτων !

Ήδη σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο διαλόγου και αποφασίσαμε την συνεργασία με την παράταξη "Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινηη Πόλη" όπου, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Κοκκοτίνη, θα δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί Έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα:

* για να διώξουμε το παλιό ,τα έργα βιτρίνας και τις προεκλογικές "ασφαλτοστρώσεις" , να ξαναφέρουμε τον Δήμο κοντά στους Δημότες όπου θα σχεδιάζουμε μαζί τον κοινό μας Τόπο.

* για να υπερασπιστούμε μαζί τα Δικαιώματά όλων.

* για να ξαναδυναμώσουμε την Δημοκρατία , την Κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις , έτσι ώστε ,από μόνοι μας να οργανώσουμε και να ξαναζωντανέψουμε την Πόλη μας , τις τοπικές μας αγορές και τις γειτονιές , όπου θα ζούμε , θα κυκλοφορούμε ευχάριστα !

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους όσους βρεθήκαμε μαζί σε κοινές δράσεις και αγώνες.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους άσους βιώνουν ή μπορούν να νοιώθουν δίπλα τους τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και θέλουν ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ένα καλύτερο αύριο για όλους ,για την Πόλη μας και τον πιο κοντινό Θεσμό σε εμάς , την αυτοδιοίκηση !

Ελπίζουμε στην Αναγκαία ενεργοποίηση Όλων .

Στο εξής , οι Ευθύνες , το μέλλον το δικό μας ,των παιδιών μας και της πόλης μας, ΑΝΗΚΟΥΝ σε όλους μας ! Αυτό που ζούμε , σίγουρα, δεν μας αξίζει, μα σίγουρα αξίζει, αντί να αγωνιούμε, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να δώσουμε το δικό μας χρώμα στην Πόλη, να χτίσουμε μαζί ξανά , τις Ανθρώπινες σχέσεις και μια Ανθρώπινη Πόλη !

για το "Χρώμα στην Πόλη"

Παναγιώτης Πατσαβός

Keywords
Τυχαία Θέματα