Επιπλέον 15 δισ. πιθανή επιμήκυνση…

Κατά 13 με 15 δισ. ευρώ θα αυξηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της Ελλάδας σε περίπτωση που λάβει διετή επιμήκυνση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Υπάρχει... το χρηματοδοτικό κενό που το υπολογίζουμε σε 13-15 δισ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργηθεί αν πάρουμε τη διετή παράταση», δήλωσε ο

κ. Στουρνάρας χθες στο Reuters, εκτιμώντας πως «είναι δυνατό να καλυφθεί στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος».

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απάντησε με τη σειρά του, στο  ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σε επερώτηση βουλευτού.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει τη μετακύλιση ελληνικού χρέους έως και 28 δισ. ευρώ που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να καλύψει πιθανό χρηματοδοτικό κενό.

«Με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και δεδομένου ότι κατά την περίοδο 2013-2016 οι λήξεις ελληνικών ομολόγων που κατέχει το ευρωσύστημα ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ περίπου, θα εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεών τους, εντός του πλαισίου και των νομικών περιορισμών της συνθήκης της Λισσαβόνας για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε επερώτηση της βουλευτού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Το χρηματοδοτικό κενό θα δημιουργηθεί εφόσον αποκλίνει η Ελλάδα από τους στόχους που της έχουν τεθεί για το έλλειμμα και τις αποκρατικοποιήσεις και χρειαστεί να αντλήσει από τις αγορές παραπάνω από τα προβλεπόμενα 10,6 δισ. ευρώ το 2015 και 2016, σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών στην απάντησή του με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα