Επικροτεί η Χρυσή Αυγή τη βία στη Βουλή

Στην τελική ευθεία για την εκδήλωση σοβαρού κρούσματος βίας εντός του Κοινοβουλίου, και μάλιστα με θύτες πρόσωπα τα οποία διέπονται από καθεστώς «πολιτικής ασυλίας», έχει εισέλθει η πολιτικός κόσμος.
Ανακοίνωση-σχόλιο στο site του πέμπτου σε ισχύ κοινοβουλευτικού κόμματος, της «Χρυσής Αυγής» (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/suriza-chrusaugiths-petaje-ejw-apo-th-boulh-tous-pakistanous#.UDoUckR5m9Y), όχι μόνο επιβεβαιώνει απολύτως την επίθεση που εξαπέλυσε βουλευτής

της εντός του προαύλιου του μεγάρου της Βουλής εναντίον βουλευτή άλλου κόμματος. Αλλά, πολύ περισσότερο, επικροτεί τη βίαιη δράση του, η οποία το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις, χάρη στην επέμβαση της ειδικής αστυνομικής φρουράς της Βουλής.
«Έπραξε το καθήκον του και πέταξε έξω από το κοινοβούλιο τους πακιστανούς και τους προστάτες τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της «Χ.Α.», προσφέροντας έτσι πλήρη πολιτική κάλυψη στον Μεσσήνιο βουλευτή Δημ. Κουκούτση. «Στόχος» του εν λόγω βουλευτή ήταν μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το συμβάν αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου.
Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές. Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους.
Όπως ήταν φυσικό, το πρωτοφανές αυτό γεγονός έθεσε σε συναγερμό την αστυνομική φρουρά του Κοινοβουλίου, στελέχη της οποίας ανέφεραν στο «Onlynews» ότι καμία πράξη χειροδικίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή:
«Όποιος απλώσει χέρι, θα το δει να το κόβουμε από τη ρίζα» είπε, υπό καθεστώς «ανωνυμίας» για προφανείς λόγους, το συγκεκριμένο αστυνομικό στέλεχος.
Υπενθυμίζεται ότι περιστατικά βίας από βουλευτές προς συναδέλφους τους εντός της Βουλής είχαν καταγραφεί στις ταραγμένες εποχές πολύ πριν από τη Μεταπολίτευση. Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έντασης και «απειλής» χειροδικίας σημειώθηκαν σε μια-δυο περιπτώσεις την τελευταία διετία, εντός του Εντευκτηρίου της Βουλής, αλλά είχαν περισσότερο διαστάσεις προσωπικής αντιπαράθεσης: ήταν όταν, επί παραδείγματι, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αστ.Ροντούλης είχε αποκαλέσει «γομάρια» υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αποτ
Keywords
Τυχαία Θέματα