Επικίνδυνο παραλήρημα: Με πόλεμο απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τις χοντρές απειλές για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, ο σύμβουλος του Ερντογάν επαναφέρει το θέμα των Ιμίων, υποστηρίζοντας πως οι Τούρκοι θα τα υπερασπιστούν μέχρι θανάτου.

«Θέλουν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας; Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου. Και αυτό, από τη

στιγμή που θα δώσει εντολή ο αρχηγός μας, ο πρόεδρος Ερντογάν», ανέφερε ο Γιγίτ Μπουλούτ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουλούτ βρίσκεται σε παραλήρημα, αφού τις ημέρες που είχε δημιουργηθεί το θέμα των Ιμίων με τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού Σώματος είπε πει: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Χθες, ο Μπουλούτ έστρεψε το βλέμμα στην Κύπρο, εκτοξεύοντας απειλές κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε εκπομπή του κρατικού TRT.

«Η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», ανέφερε.

Το άρθρο Επικίνδυνο παραλήρημα: Με πόλεμο απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα