Επιφυλακτικοί οι δανειστές μας για τις απολύσεις

Δε φάνηκαν να πείσθηκαν οι απεσταλμένοι της τρόικας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου. Το θέμα που συζήτησαν δεν ήταν άλλο από τη διαθεσιμότητας των 25.000 δημόσιων υπαλλήλων.

Οι τροϊκανοί φέρεται να έχουν τις ενστάσεις τους, καθώς δεν άκουσαν για συγκεκριμένο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Δεν τους ανακοινώθηκε καμιά κοστολόγηση για τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και τέλος,

εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τους εργαζομένους. Μάλιστα, ζήτησαν να μάθουν αν η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο, στην περίπτωση που τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις και επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους.

Πάντως, από πλευράς υπουργείου, σημειώνεται πως «δεν υπήρξε καμιά δυσπιστία για τη διαθεσιμότητα» και χαρακτηρίστηκε «πολύ επικοδομητική η συνάντηση».

Όπως λένε από το υπουργείο, «χωρίς να συζητηθεί περισσότερο, αναφέρθηκε από την τρόικα ως μνημονιακή υποχρέωση, ότι δηλ. θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα περί τους 25.000 υπαλλήλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα