Επίδομα 400 ευρώ δικαιούχοι: Διευρύνεται η λίστα, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Διευρύνεται η λίστα με τους δικαιούχους του επιδόματος των 400 ευρώ. Μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει για

να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης αφενός να εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

-Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021 η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

-Δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 ή είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο δικηγορικό σύλλογο μετά την ημερομηνία αυτή.

Σημειώστε ότι το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι σε λειτουργία από τις 19 Μαρτίου προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε διορθώσεις διορθώσεων κατά τον πρώτο κύκλο της υποβολής αιτήσεων Στην ίδια προθεσμία μπορούν να υποβάλουν αίτηση και όσοι δεν το έπραξαν για οποιονδήποτε λόγο την προηγούμενη φορά.

Για τη λήψη του επιδόματος των 400 ευρώ θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» έως τις 15 Απριλίου 2021. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Δείτε ακόμη: Ποιοι δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσηςΜέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7Άμεσα οι επιδοτήσεις 330 εκατ. ευρώ για την εστίαση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Keywords
Τυχαία Θέματα