Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Τσάβες

Ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέστη σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, μετά από την τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

«Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη

στους πνεύμονες», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας, προσθέτοντας πως «η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας».

Στο πλευρό του προέδρου της Βενεζουέλας, στο νοσοκομείο της Αβάνας όπου νοσηλεύεται, βρίσκεται ο αδελφός, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, καθώς και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του.

Εν τω μεταξύ στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, επεσήμανε την ανάγκη, η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κάνει λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Μετά από την επίσκεψή του στον Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να υποσκάψει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπο του προέδρου, εναλάσσοντας «ψεύδη και χειραγωγήσεις».

Λίγο αργότερα, ο κ. Βιγιέγας με κυβερνητική ανακοίνωση, προειδοποίησε τον λαό της χώρας «για τον ψυχολογικό πόλεμο που ένα διακρατικό δίκτυο των μέσων ενημέρωσης έχει εξαπολύσει σχετικά με την ασθένεια του προέδρου, με απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν» τη Βενεζουέλα και να θέσουν τέλος «στη σοσιαλιστική επανάσταση» που έχει ξεκινήσει ο Τσάβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα