Έπιασαν τους ληστές με την ξιφολόγχη

Πάγωναν τα θύματα, ταμίες και υπάλληλοι καταστημάτων στον Κολωνό και στον Αγιο Παντελεήμονα, όταν έβλεπαν μπροστά τους, δύο ληστές να τους απειλούν με πιστόλι και  μαχαίρι-ξιφολόγχη, μήκους τριάντα εκατοστών! Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για εισβολές σε καταστήματα και ληστείες με την απειλή ξιφολόγχης και πιστολιού, που απεδείχθη εκ των υστέρων απομίμηση, σήμαναν συναγερμό στου αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συστήθηκε, για το σκοπό της σύλληψής των δραστών ειδική ομάδα, η οποία κατάφερε, τελικά να

φθάσει στην εξουδετέρωση των ληστών. Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Αθήνα, ως δράστες των ληστρικών εισβολών, ένας 47χρονος Έλληνας και  ένας 40χρονος Αλβανός υπήκοος, ως μέλη της  συμμορίας που διέπρατταν τα αδικήματα,  κατ΄ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, συνελήφθησαν 33χρονη Ελληνίδα και 41χρονη αλλοδαπή, κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και υπόθαλψη εγκληματία.

«Στο πλαίσιο καταγεγραμμένων περιστατικών ληστειών με απειλή όπλου και μαχαιριού σε καταστήματα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Κολωνού και του Αγίου Παντελεήμονα, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση», τονίζει στην επίσημη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ. «Στο πλαίσιο επιχείρησης από ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό τους στην Αθήνα»,  συνεχίζει «εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω, με τον 40χρονο (σ.σ. Αλβανό) να προσπαθεί να διαφύγει».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι ξυφολόγχη με μήκος λάμας 30 εκ, σουγιάς, 2 φυσίγγια, σπρέι πιπεριού, 39 γραμμ. κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ρουχισμός, που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν συνολικά 5 περιπτώσεις ληστειών σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιείο, κατάστημα ψιλικών και ενεχυροδανειστήριο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα