Επέστρεψαν 850 εκ. ευρώ στις τράπεζες μέσα σε δυο ημέρες

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης- εταίρων για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες πάνω από 850 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα, όπως δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος Έλληνας τραπεζίτης. «Περίπου 700 εκατ. ευρώ επέστρεψαν την Τρίτη και πάνω από 150 εκατ. την Τετάρτη» δήλωσε ο τραπεζίτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μάλιστα, την ίδια άποψη είχε εκφράσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στην

τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ.

«Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,86% από το 11,4% που είχε φθάσει στις 2 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές», δήλωσε ο ίδιος.

«Οι επενδυτές κατανοούν ότι αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία, δεν μπορούν να έχουν κέρδος από την Ελλάδα» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί μία λογική συμφωνία για τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους, θα δείτε ότι οι αποδόσεις αυτές θα βυθισθούν στο 1%, όπως συμβαίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο υπουργός τόνισε ότι με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα 5-8 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα