Επεισόδια στο Σύνταγμα! Εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σε αγρότες! (Φωτογραφίες+βίντεο)

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος,

ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν παραγωγοί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να ανέβει προς τη Βουλή, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν βίαια και να γίνονται σπρωξίματα και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. Οι αγρότες αντέδρασαν, πέταξαν πορτοκάλια και φώναζαν «δολοφόνοι» κ.α.

Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό. «Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρόν αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη».

Σημειώνεται, τέλος, πως στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Λίγο μετά τις 7 το πρωί αποβιβάστηκαν από τα πλοία της γραμμής, από την Κρήτη για τον Πειραιά, οι αγρότες που ταξίδεψαν χθες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα