Επεισόδια στις πορείες για Γρηγορόπουλο – Δείτε τι συνέβη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φωτο – video)

«Aστακός» η Αθήνα για τις πορείες, κυρίως των αντιεξουσιαστών, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά πριν από 7 χρόνια.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων επικράτησε ένταση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα 30 νεαρών πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ,

ενώ σύμφωνα στόχος έγινε και ένα περίπτερο στην Κολοκοτρώνη.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί.

Eνταση και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροτόντας. Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

«Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί »μαύρου Δεκέμβρη» κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ’όπου και αν προέρχονται. Θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».Αυτό λέει στο περιβάλλον της η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το κάλεσμα του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού για βίαιες ενέργειες μέσα στον Δεκέμβριο.

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις για αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα και ο σύντροφος της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα