Επεισόδια Πολυτεχνείο τώρα: Σοβαρή η κατάσταση, πέφτουν δακρυγόνα

Επεισόδια Πολυτεχνείο τώρα: Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στα Προπύλαια, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της ομάδας Δέλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές. Η ένταση για λίγα λεπτά χτύπησε κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Εγινε χρήση χημικών και κάποιες προσαγωγές, ενώ λίγα λεπτά αργότερα

τα πνεύματα ηρέμησαν. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λίγα λεπτά αργότερα, οι προσαχθέντες απομονώθηκαν μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος με ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Μάλιστα, πλησίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι άτομα έχουν χτυπηθεί και κρατούνται εδώ και 15 λεπτά χωρίς λόγο.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ένας εκ των προσαχθέντων είχε τραύμα στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα σε live σύνδεση μεταδόθηκε η μεταφορά των προσαχθέντων, με κάποιους να αντιστέκονται και να μεταφέρονται σηκωτοί. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο αν δεν αφεθούν ελεύθερα τα πέντε άτομα που προσήχθησαν, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ζήτησε να φύγει το αστυνομικό μπλόκο για να μπορέσει η πορεία του ΚΚΕ -με αποστάσεις- να φθάσει ως το Σύνταγμα και να διαλυθεί.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν γίνει προληπτικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, σε έναν τέτοιο έλεγχο βρέθηκαν κοντάρια, κράνη και αντισφυξογόνες μάσκες σε αυτοκίνητο και έγιναν επτά προσαγωγές. Μάλιστα, συνελήφθη και ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό υπόπτων.

Άρχισαν να τρέχουν προς Ομόνοια

Με το ξέσπασμα του δεύτερου γύρου των επεισοδίων οι διαδηλωτές του ΚΚΕ άρχισαν να τρέχουν προς την Ομόνοια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τις «αύρες» μεγάλος αριθμός μοτοσυκλετών της ΕΛΑΣ παρατάχθηκε στην Πανεπιστημίου, με σαφή πρόθεση να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη του ΚΚΕ είχαν ανασυνταχθεί και είχαν καταλάβει το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάνουν λόγο για «απρόκλητη επίθεση». Κλειστές παραμένουν η Πανεπιστημίου από το ύψος της Αμερικής, αλλά και η οδός Σταδίου.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ έχει προπηλακιστεί ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης

Όπως μεταδίδει το 902.gr ο κ.Παφίλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα και πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι διαδηλωτές έχουν φτάσει έξω από το αμερικανικό προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή. Στον «αγωνιστικό εορτασμό» του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον ΣΦΕΑ, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, παρά την πανδημία.

«Αστακός» η Αθήνα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στη σκιά της πανδημίας και εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ είναι ενδεικτικά της διάθεσης της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνωστισμού ή και αναταραχής εν μέσω του δεύτερου ενδημικού κύματος.

Στο πλαίσιο αυτού εντάσσεται και η απαγόρευση των συναθροίσεων που ισχύει από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αύριο το βράδυ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα