Επεισόδια Γρηγορόπουλος: 135 συλλήψεις, 374 προσαγωγές

Επεισόδια Γρηγορόπουλος: Σε 135 συλλήψεις ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις την Κυριακή, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  για παράβαση του Νόμου περί μετάδοσης ασθενειών, οι περισσότερες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νωρίτερα οι ίδιες δυνάμεις είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή 374 ατόμων, πολλά από τα οποία κρατήθηκαν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασής τους και στο αμφιθέατρο της  Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών, στην Π. Ράλλη,  λόγω

του μεγάλου όγκου των προσαχθέντων. Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής, ήταν και οι δικηγόροι, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ, παρά την ρητή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, πολλοί ήταν εκείνοι που αγνόησαν τη διαταγή και επιχείρησαν να στήσουν πολυπληθείς συγκεντρώσεις στη δωδέκατη επέτειο του τραγικού θανάτου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν με τις παρεμβάσεις τους συνολικά δώδεκα απόπειρες ατόμων να συγκεντρωθούν κατά εκατοντάδες σε διάφορα σημεία της Αθήνας και πέριξ των Εξαρχείων.

Με δεδομένη την πολυπρόσωπη επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που λειτουργούσαν ως φραγμός, κατά του Α.Τ  του Κολωνού και για την αποτροπή παρόμοιας επίθεσης, δόθηκε εντολή αργά τη νύχτα της Κυριακής στις αστυνομικές δυνάμεις  να είναι σε επιφυλακή υπό το φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων κατά διάφορων στόχων.

Σε ό,τι αφορά την εισβολή αστυνομικών σε πολυκατοικία της οδού Τσαμαδού, στα  Εξάρχεια και τη χρήση κρότου-λάμψης,  οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στα Εξάρχεια,  κάποιοι άγνωστοι επιχείρησαν να εγκλωβίσουν αστυνομικό με απρόβλεπτες συνέπειες αν πετύχαινε το σχέδιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Τσαμαδού, Ναβαρίνου και Μπενάκη, αλλά και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια Γρηγορόπουλος, 135, 374,epeisodia grigoropoulos, 135, 374