Επανεκλογή Ερντογάν στην προεδρία του ΑΚΡ

Επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη φορά επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για το τελευταίο συνέδριο του κόμματος στο οποίο ο Ερντογάν συμμετέχει ως πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του ΑΚΡ, δεν επιτρέπεται ο αρχηγός του να επιδιώξει την επανεκλογή του περισσότερες από τρεις συνεχόμενες θητείες.

Ο Ερντογάν, που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας το 2014 τόνισε στην ομιλία του, ότι είναι σημαντικότερο να υπηρετείς τον λαό από το να έχεις

ένα αξίωμα.

«Δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως μπορεί να υπάρξει μια προηγμένη δημοκρατία σε μια χώρα με ισχυρή μουσουλμανική πλειοψηφία», τόνισε ο Ερντογάν στο συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες ξένοι προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί και ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ.

Η ομιλία του αποτελεί σημάδι πως κύριος στόχος του Ερντογάν είναι η εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου με καθολική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του 2007, οι πρόεδροι της χώρας εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία για μια πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μόνο μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα