Επαναλειτουργεί πυρηνικός σταθμός στην Ιαπωνία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άδεια για την επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι, δόθηκε από την ιαπωνική ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια , τρία χρόνια μετά το μεγάλο ατύχημα της Φουκουσίμα.

Ο πυρηνικός σταθμός του Σεντάι, ο οποίος διαθέτει δύο αντιδραστήρες και τον εκμεταλλεύεται η εταιρεία Kyushu Electric Power, σύμφωνα με την πυρηνική ρυθμιστική αρχή μπορεί να επαναλειτουργήσει, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι αντιδραστήρες

πληρούν τα νέα κριτήρια που τέθηκαν μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα. Πλέον χρειάζεται η έγκριση των τοπικών αρχών και να περάσει τους επιτόπιους ελέγχους με αποτέλεσμα η επαναλειτουργία του να προσδιορίζεται κοντά στον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 48 πυρηνικοί αντιδραστήρες που υπάρχουν στην Ιαπωνία έχουν σταματήσει να λειτουργούν, όμως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τονίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει η επαναλειτουργία όσων είναι εφικτό καθώς η χώρα πλησιάζει στο τέλος του πρώτου από το 1966 πλήρους έτους χωρίς πυρηνική ενέργεια.

Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στη ρυθμιστική αρχή να αποφασίσει εάν θα θέσει εκτός λειτουργίας τους παλαιότερους από τους 48 αντιδραστήρες της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ζητήματα ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Το άρθρο Επαναλειτουργεί πυρηνικός σταθμός στην Ιαπωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα