Επανακαταμέτρηση ψήφων στις ΗΠΑ- Αμφισβητούν τη νίκη Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν έχει ακόμη αναλάβει καλά- καλά ο Ντόναλντ Τραμπ την προεδρία του και οι «γλώσσες» περί νοθείας του αποτελέσματος έχουν αρχίσει να πληθαίνουν επικίνδυνα. Κι αν κάτι τέτοιο το περίμενε κανείς από την σκληρή Χίλαρι Κλίντον και το Κόμμα των Δημοκρατικών, ο Τραμπ, θα το αντιμετωπίσει από μια «άλλη πλευρά».

Η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των «Πρασίνων» για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έχει κάνει σαφές ότι θεωρεί πως τα αποτελέσματα έχουν «πειραχτεί», αλλά αποφάσισε να προχωρήσει και στην πράξη,

ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων. Το αρχικό αίτημα που υπέβαλε η Στάιν, αφορά στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, η ίδια όμως σκοπεύει να απευθύνει ανάλογο αίτημα και για τις πολιτείες της Πενσιλβανίας και του Μίσιγκαν, όπου οριακός νικητής αναδείχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Στάιν υποστηρίζει ότι ειδικοί σε εκλογικά ζητήματα κατέγραψαν στις τρεις Πολιτείες αυτές «»στατιστικές ανωμαλίες» οι οποίες εγείρουν ανησυχίες».

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή του Ουισκόνσιν, όλοι προετοιμάζονται γι’ αυτήν την διαδικασία, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου. Όσο για το κόστος, ακόμη δεν έχει υπολογισθεί πόσα θα πρέπει να χάσουν οι «Πράσινοι» για να επανεξεταστούν τα αποτελέσματα.

Η Στάιν, ήταν τόσο αποφασισμένη να αποδείξει την «αλήθεια», που έκανε μια διαδικτυακή καμπάνια με σκοπό να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για την επανακαταμέτρηση. Πολύ γρήγορα, κατάφερε να μαζέψει το ποσό των 4,8 εκατ. δολάρια, από τα 7 εκατ. που πιστεύεται ότι θα χρειαστεί για να καλυφθεί το κόστος, σύμφωνα με ανάρτηση της στο διαδίκτυο.

«Αφού ολοκληρώσαμε τη συγκέντρωση πόρων για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν και στην Πενσιλβάνια θα επικεντρωθούμε στη συγκέντρωση των χρημάτων για την ανακαταμέτρηση στο Μίσιγκαν», όπου το απαραίτητο ποσό θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί μέχρι την Τετάρτη, ανέφερε η Στάιν στον ιστότοπό της.

Η κίνηση της Στάιν έδωσε ελπίδα σε πολλούς φανατικούς υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, όμως ακόμα και το ενδεχόμενο ανατροπής στο αποτέλεσμα, δεν αρκεί στην Κλίντον για να αποκτήσει την πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, καθώς η παραδοσιακά Δημοκρατική αυτή πολιτεία των Μεγάλων Λιμνών δίνει μόλις δέκα εκλέκτορες. Ο Τραμπ, εξασφάλισε 290 εκλέκτορες έναντι 232 της Κλίντον. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έλαβε 1.409.467 ψήφους και ποσοστό 47,9% έναντι 1.382.210 ψήφων και ποσοστού 46,9% της Δημοκρατικής του αντιπάλου.

Στο Μίσιγκαν η διαφορά ήταν ακόμα μικρότερη, στις 10.704 ψήφους.

Η Στάιν μίλησε στο CNN και σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκοπός είναι η ακύρωση της νίκης Τραμπ, εκείνη απάντησε «κατηγορηματικά όχι», τονίζοντας πως δεν υποστηρίζει την Χίλαρι Κλίντον.

Η Χίλαρι δεν έχει πάρει θέση για την διαδικασία της επανακαταμέτρησης, αλλά ούτε και η πλευρά του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, θέλει να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Στάιν.

Δυο μέρες πριν, η Κέλιαν Κόνγουεϊ, σύμβουλος του Τραμπ, με μια ανάρτηση της στο Twitter ,αναφέρθηκε χλευαστικά σε υποστηρικτές της Κλίντον που «αδυνατούν να δεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα», επικαλούμενη ένα άρθρο της New York Times,

Η οικολόγος Στάιν όμως, είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο». Για το Μίσιγκαν η διορία για κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης λήγη την επόμενη Τετάρτη, ενώ για την Πενσιλβανία την ερχόμενη Δευτέρα.

Το άρθρο Επανακαταμέτρηση ψήφων στις ΗΠΑ- Αμφισβητούν τη νίκη Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα