Επανακάμπτει ο πληθυσμός των αρκούδων στη χώρα μας

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρισκόντουσαν κοντά στην εξαφάνιση και μαζί με αυτές θα εξαφανιζόταν και ένα από τα πιο σημαντικά ζώα της ελληνικής πανίδας. Σήμερα και μετά την κατανόηση της χρησιμότητάς τους και την προστασία που τους παρέχεται, έχουν αρχίσει να επανακάμπτουν αυξάνοντας τον πληθυσμό τους. Ο λόγος βέβαια για τις αρκούδες, οι οποίες σιγά, σιγά επιστρέφουν στα δάση της χώρας μας όπως δείχνει τριετής μελέτη του «Αρκτούρου».

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 360 αρκούδες, αριθμός που δείχνει την αύξηση του πληθυσμού τους σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, που είχε 250

αρκούδες. Σύμφωνα με τα στοχεία του «Αρκούτουρ» υπολογίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός αρκούδων που ζει σήμερα στις χώρα μας είναι το λιγότερο 450, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα τους καθώς εξακολουθεί να θεωρείται απειλούμενο είδος.

Για να βγει από τη σχετική λίστα η αρκούδα θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια χωρίς διακοπή και να εξακολουθήσει η προστασία της, όπως βέβαια και των άλλων υπό εξαφάνιση ειδών στην χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα