Έντονες αντιδράσεις για το σήμα της ΝΕΡΙΤ(live NET)

Την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό «αέρα» έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, το σήμα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), στους ψηφιακούς τηλεοπτικούς δέκτες στα κανάλια 48 και 52. Οι συχνότητες δεν μεταδίδουν πρόγραμμα.

Την εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει ως παράνομη ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea,είναι παράνομη. Η ίδρυσή της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή».

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνει λόγο για προκλητική επίδειξη αυταρχισμού, ενώ το ΚΚΕ μιλά για επιχείρηση διαμόρφωσης τετελεσμένων.

«Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά. Πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού. Παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφισθεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της. Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο. Την απάντηση θα την δώσει ο λαός μας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Digea που από το πρωί εκπέμπει σήμα της νέας εταιρίας ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο και με την ενίσχυση των εκβιασμών, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει τετελεσμένα. Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ» σημειώνει το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Συντονιστικό δημοσιογράφων ΕΡΤ

«Νέα συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζει το Συντονιστικό δημοσιογράφων της ΕΡΤ την εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από την DIGEA.

«Χωρίς σύσταση εταιρείας, παρά μόνο με εξαγγελίες, πώς ανεβάζουν το λογότυπό της; (…) Είναι δυνατόν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπως διαρρέεται, να μεταδοθεί από έναν παράνομο τηλεοπτικό δίαυλο;», διερωτώνται οι δημοσιογράφοι.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα» και «να επιδείξει πυγμή απέναντι όχι μόνο στους κυβερνητικούς εταίρους που προσέρχονται απόψε στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με θέση ‘ανοιχτή ΕΡΤ’ αλλά και απέναντι σε όλους αυτούς τους πολίτες που καθημερινά μέσα από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής και στις πλατείες των πόλεων όλης της χώρας ζητούν επίμονα να μπουν τίτλοι τέλους στη δημόσια ενημέρωση».

Ο σάλος που προκλήθηκε και οι έντονες πιέσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να δώσει εντολή να κατέβει το σήμα της ΝΕΡΙΤ. Παρέμειναν στις τηλεοπτικές οθόνες, μόνο οι μπάρες.

Να σημειώσουμε πως ακούστηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί η συχνότητα (του ΝΕΡΙΤ) για την προβολή διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους. Η είδηση διαψεύσθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα