Έντονες αντιδράσεις για το ναζιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου

Η χθεσινή εμφάνιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στη 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας» του κόμματός του, στο άλσος του Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή και ο ναζιστικός χαιρετισμός του προκάλεσε πολλές και μεγάλες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τον

φασιστικό χαιρετισμό του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ό,τι δηλώσεις. Όμως, πολλές φορές ισχύει η ρήση: οι ανήθικοι μιλούν για ηθική. Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις. Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, σχολίασε: «Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου στο Γουδή δήλωσε: «Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου. Αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα