Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε η Μέι: «Θα προσφέρουμε ασφάλεια στη χώρα» (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άνω κάτω είναι η Βρετανία μετά την νίκη της Μέι, «πακέτο» όμως με την απώλεια της αυτοδυναμίας.

Στην πραγματικότητα, οι πρόωρες εκλογές γύρισαν μπούμερανγκ στην Τερέζα Μέι, καθώς ενώ προσέφυγε σε αυτές προκειμένου να ενισχυθεί κατέληξε να χάνει βουλευτές.

Σε διάγγελμα της μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να φτιάξει μια Βρετανία, όπου

κανένας πολίτης δεν θα νιώθει απομονωμένος.

«Σχηματίζω κυβέρνηση που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια και να βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά ενόψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Brexit».

Η κ. Μέι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Βόρειας Ιρλανδίας για μια συμφωνία παροχής εμπιστοσύνης και ανοχής ώστε να υπάρχει λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Οι Συντηρητικοί εκτιμάται ότι θα καταλήξουν με 319 βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων με το όριο της αυτοδυναμίας να βρίσκεται στις 326 έδρες. Το όριο αυτό καλύπτεται με τους δέκα βουλευτές του Ενωτικού κόμματος.

Ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP Πολ Νάταλ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του βρετανικού κόμματος. Το UKIP κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς έχασε τη μοναδική του έδρα και είδε τον ηγέτη του να τερματίζει τρίτος στην περιφέρειά του πίσω από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Πιερ Μοσκοβισί

Μαζί με την αυτοδυναμία του κόμματός της, η Τερέζα Μέι «έχασε και το στοίχημα» των προώρων βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Γκίντερ Έτινγκερ

Μια αδύναμη κυβέρνηση στη Βρετανία πιθανόν να οδηγήσει και σε κακό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit προειδοποίησε την Παρασκευή ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ σε μια πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στην αποτυχία της Τερέζας Μέι να επιτύχει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι πιθανόν να παραιτηθεί αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές. Πηγές όμως της Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι η Τερέζα Μέι «δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί», παρά την έντονη φημολογία.

Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε σήμερα πως δεν θα σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και δεν θα κάνουμε μέχρι αργότερα σήμερα», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς εκπρόσωπος του κόμματος.

Το άρθρο Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε η Μέι: «Θα προσφέρουμε ασφάλεια στη χώρα» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα