Εντατικοί έλεγχοι του Ι.Κ.Α. σε τουριστικά θέρετρα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων του σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, ανακοίνωσε η ‘Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης(Ε.ΥΠ.Ε.Α.)’ του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.
Οι έλεγχοι, οι οποίοι θα είναι επαναλαμβανόμενοι και θα διαρκέσουν όλη τη θερινή περίοδο και γίνονται σε συνεργασία με το ‘Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος’ και το ‘Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας’. Στο στόχαστρο των ελέγχων είναι κυρίως εποχιακές επιχειρήσεις, στους εργοδότες των οποίων επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση.
Ενδεικτικά, τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου

2012 έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι 1090 επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα 881.500 ευρώ. Τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα τοπικά υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. στην ασφαλιστική περιοχή, όπου ανήκουν οι ελεγχθείσες επιχειρήσεις.

Η διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του ειδικού βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα