Ένταση και επέμβαση των ΜΑΤ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων

Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας, όταν περίπου 40 άτομα εισέβαλαν στο κυλικείο και «κατέλαβαν» το χώρο, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα για άστεγους.

Εκπρόσωποι του δήμου μετέβησαν στο χώρο, προκειμένου να μιλήσουν με τα άτομα, που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, τα οποία ωστόσο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του δήμου υπέβαλαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μετά από λίγο έσπευσε επί τόπου διμοιρία των ΜΑΤ,

η οποία έχει παρατάχθηκε μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και εμπόδισε την είσοδο και την έξοδο ατόμων, την ίδια στιγμή που 15-20 άστεγοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στο σημείο ήταν και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η οποία τόνισε ότι «αυτό που ζήσαμε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αναλγησία και της ίδιας της δημοτικής αρχής του δήμου Αθηναίων» για να διερωτηθεί στη συνέχεια «είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσια και δημοτικά κτήρια κλειστά και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχεδόν πεθαίνουν από το κρύο και να στέλνει την αστυνομία για να βγάλει τους ανθρώπους που κρυώνουν από το κτήριο;».

Από το δήμο Αθηναίων πάντως διαψεύδουν, ότι τα άτομα που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ ήταν πραγματικά άστεγοι και ισχυρίζονται ότι «κάποιοι επιδίδονται σε ασκήσεις εντυπωσιασμού και λαϊκισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα