Ένοχος κρίθηκε ο Αμπού Χαμζά από αμερικάνικο Δικαστήριο

Την ενοχή του ισλαμιστή ιερωμένου Αμπού Χαμζά, για τις 11 κατηγορίες που τον βαραίνουν αποφάσισε Δικαστήριο της Νέας Υόρκης το οποίο θα γνωστοποιήσει το μέγεθος της ποινής αργότερα. Ο πρώην ιμάμης, που υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του, κινδυνεύει τώρα να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Χάμζα κατηγορούνταν για συνωμοσία και απαγωγή επειδή βοήθησε τους απαγωγείς 16 δυτικών τουριστών στην Υεμένη το 1998 και για υποστήριξη της τρομοκρατίας σε σχέση με ένα σχέδιο για τη δημιουργία στο Όρεγκον των ΗΠΑ

ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης για τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) το 1999. Κατηγορούνταν επίσης ότι έστειλε υποψηφίους τζιχαντιστές να εκπαιδευτούν στο Αφγανιστάν.

Οι ένορκοι συσκέφθηκαν για λιγότερο από δύο ημέρες προτού ανακοινώσουν την απόφασή τους, έπειτα από τέσσερις εβδομάδες που διήρκησε η ακροαματική διαδικασία.

Ηλικίας 56 ετών, μονόφθαλμος και με ακρωτηριασμένους τους δύο πήχεις από μια έκρηξη στο Πακιστάν, ο Αμπού Χάμζα – το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μουστάφα Κάμελ Μουστάφα –, αιγυπτιακής καταγωγής, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, όμως παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές χρησιμοποίησε σκληρούς όρους στα κηρύγματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα