Ένοχος για το πόθεν έσχες ο Α. Τσοχατζόπουλος

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σήμερα (Τετάρτη) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο του επέβαλε ποινή 5μιση χρόνων, αναγνωρίζοντας ωστόσο κατόπιν εισαγγελικής πρότασης το ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου. Εκτός από τη φυλάκιση στον κ. Τσοχατσόπουλο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 210.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισης σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία τον πρώην υπουργό, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή οκταετούς κάθειρξης, χωρίς αναστολή. Το δικαστήριο τότε είχε διατάξει τη δέσμευση του νεοκλασικού της Δ. Αεροπαγίτου, του ακινήτου δηλαδή που είχε αποτελέσει και την αφορμή για την έναρξη της έρευνας που τελικώς οδήγησε και στην καταδίκη του πρώην υπουργού για τη υπόθεση για τα εξοπλιστικά.

Ο πρώην υπουργός στο δικαστήριο ανέφερε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του και κανείς από τους συμβούλους του δεν τον είχε ενημερώσει ότι ο νόμος δεν είχε αλλάξει και ότι ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει το νεοκλασικό στο πόθεν έσχες του. Παράλληλα, έκανε λόγο για στοχοποίησή του και πολιτικό παιχνίδι εις βάρος του.

Στην αγόρευσή της ωστόσο η εισαγγελέας Αικατερίνη Πιστόλη ανάφερε ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε ηθελημένα και από δόλο την απόκτηση του ακινήτου, θεωρώντας ότι ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που είχε υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

«Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν και δη σε πολιτικούς. Δεν δήλωσε το ακίνητο για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων που έπρεπε να δηλωθούν», σχολίασε η εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα