Ενοχή Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ» προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή και καταδίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, η οποία κατηγόρησε τον πρώην υπουργό για την υπόθεση με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ και για τα δύο αδικήματα, δηλαδή της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Η εισαγγελέας σταχυολόγησε τα αρχεία που ανοίχτηκαν, και τα 58 όπως είπε, και τόνισε ότι έψαξε ονόματα όπως Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και άλλα ονόματα, αλλά και αρχεία με τα μεγαλύτερα

ποσά. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ο λογαριασμός με τα 500 εκατ. δολάρια. «Όλα αυτά παραπέμπουν σε στοχευμένη αναζήτηση από τον χρήστη που έκανε τα ανοίγματα», τόνισε η ίδια και διερωτήθηκε:

«Ποιος άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου; Ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Αγγελόπουλο ήξερε ποια ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Ούτε ο κ. Διώτης, ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος ήξερε ποιοι είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις», ήταν η δήλωση- «καταπέλτης» της κας Δημητρίου.

«Ποιος άλλος από τον ίδιο τον κατηγορούμενο ήξερε ότι οι Συκιαρίδης και Ρωσώνης, που ήταν καταθέτες της λίστας, ήταν σύζυγοι των πρώτων εξαδέλφων του πρώην υπουργού;», αναρωτήθηκε.

«Ειλικρινά δεν είναι καθόλου ευχάριστη η θέση μου. Δεν θα ήθελα ποτέ στο έδρανο του κατηγορούμενου να είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού κράτους και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή», υποστήριξε η ίδια.

Η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε: «Εκ της υποχρεώσεώς μου της υπηρεσιακής, έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον σήμερα. Και πιο πολύ στενοχωριέμαι γιατί θα πρέπει να πω και πράγματα που θίγουν και το κράτος μας σαν ζωντανό οργανισμό που κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά».

Σχετικά με το ζήτημα αν υπάρχει παραγραφή, καθώς πέρασαν περισσότερες από δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι, είπε πως «βουλευτική σύνοδος χωρίς βουλευτική περίοδο δεν υφίσταται». Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία». Κι αυτό γιατί η Βουλή που συστήθηκε την 18η Μαΐου 2012, διαλύθηκε την επόμενη ημέρα λόγω αδυναμίας σχηματισμού της κυβέρνησης και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές για την 17 Ιουνίου και έτσι η εν λόγω Βουλή δεν άσκησε καθήκοντα. Κατέληξε δε πως στη χώρα μας «έχουμε απομείνει να έχουμε τόσο μικρή αποσβεστική προθεσμία που τείνει να εξαλειφθεί το αξιόποινο».

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα