Εννέα λόγοι που δεν θα ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φυτά

Ό,τι περίσσεψε από τον καφέ σας, βάλτε το αμέσως στα φυτά σας. Ο καφές έχει τόσα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους.

Μυρμήγκια

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια, δεν έχετε από τα αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηραθεί. Υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη.

Υφάσματα

Ένας υπέροχα φυσικός τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα ενός υφάσματος, αν το χρώμα

που επιθυμείτε να πάρει φυσικά είναι το καφέ και οι αποδόσεις του, είναι να χρησιμοποιήσετε καφέ για να το βάψετε. Θα χρειαστεί να μουλιάσετε το ύφασμα σε ένα διάλυμα ζεστού νερού με μια ποσότητα καφέ. Μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό και έτοιμο!

Το χρώμα που θα προκύψει πάνω στο ύφασμα θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του καφέ που χρησιμοποιήσατε και από τον χρόνο που μένει το ύφασμα μέσα στο διάλυμα. Επίσης, αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα υφάσματα από φυσικά υλικά και όχι συνθετικά.

Τζάκι

Αν θέλετε όμως να καθαρίσετε το τζάκι χωρίς να εισπνέετε τη στάχτη των ξύλων κατά το σκούπισμα τότε δεν έχετε από το να ρίξετε μερικές κουταλιές από αποξηραμένο κατακάθι καφέ, πριν να ξεκινήσετε το σκούπισμα.

Λιπαρότητα

Μετά από ένα γεύμα μπορείτε να περιχύσετε τα πιάτα στον νεροχύτη με το κατακάθι του καφέ αραιώνοντάς το φυσικά με νερό, καθώς θα βοηθήσει τα λίπη να απομακρυνθούν.

Αποσμητικό

Η παπουτσοθήκη, είναι μια καλή αρχή. Αφού έχει πρώτα αποξηραθεί το κατακάθι, βάλτε το σε πουγκί ή σε κάποιο μικρό μπολ, αν προέρχεται από ψιλοκομμένο καφέ, και τοποθετήστε το μέσα στην παπουτσοθήκη.

Ξύλο

Μπορείτε να δημιουργήσετε φυσικό καφέ χρώμα για τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Μόνο που εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας ποσότητας ξιδιού, ενός σύρματος κουζίνας και μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

Αρωματικό

Βάλτε το κατακάθι του καφέ μέσα σε ένα μπολ και να βυθίζω σε αυτό ένα ρεσώ. Κάθε φορά που θα το ανάβετε, του καφέ, ο χώρος θα μοσχοβολάει.

Το άρθρο Εννέα λόγοι που δεν θα ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα