Ενδοοικογενειακή βία Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του τρόμου – Πώς σώθηκε η γυναίκα από το μαχαίρι του συζύγου

Μια νέα γυναικοκτονία, που θα συνοδευόταν, πιθανότατα και από αυτοκτονία του δράστη, απέτρεψαν με αγώνα δρόμου και μόλις την τελευταία στιγμή αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. Όταν κατάφεραν να εντοπίσουν την οικία απ’ όπου τους είχε τηλεφωνήσει τρομοκρατημένη και τραυματισμένη ήδη με μαχαίρι στο λαιμό, όταν ο δράστης δεν δεχόταν να ανοίξει, έσπασαν την πόρτα μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο και μπήκαν στο διαμέρισμα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν

τους είδε ο δράστης, αφού τους απείλησε σε κατάσταση αμόκ «θα σας σκοτώσω όλους», απομακρύνθηκε από την γυναίκα και σήκωσε το μαχαίρι να αυτοτραυματισθεί στο λαιμό. Με επέμβαση οι αστυνομικοί, μπήκαν μπροστά στην αιμορραγούσα γυναίκα και απομάκρυναν τον ίδιο από το σπίτι αφού τον αφόπλισαν. Η γυναίκα μεταφέρθηκε για τις Α Βοήθειες  στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης και παρ’ ολίγον αυτόχειρας στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Όλο το θρίλερ ξετυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα ενώ σε άλλο δωμάτιο βρισκόταν το ανήλικο παιδί του ζεύγους των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρ’ όλιγον δράστης της γυναικοκτονίας είναι ένας 39χρονος Γεωργιανός και το παρ’ ολίγον θύμα, επίσης Γεωργιανή υπήκοος, ηλικίας 38 ετών. Το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί κι εκείνο που το έδενε έως τώρα ήταν το ανήλικο παιδί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν  το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, δέχτηκε τηλεφώνημα από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια. Πρόλαβε με πνιχτή φωνή από τον  τρόμο που δοκίμαζε, να αναφέρει την οδό, χωρίς να προλάβει να δώσει ακριβές γεωγραφικό στίγμα (συνοικία) γιατί αυτός που την απειλούσε  έκλεισε απότομα το ακουστικό του τηλεφώνου!

Όταν το τηλέφωνο έκλεισε, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της  Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σήμανε συναγερμός καθώς ξεκινούσε η μάχη με το χρόνο προκειμένου με το στοιχείο που είχε προλάβει να δώσει η γυναίκα,  να βρεθεί η κατοικία.

Είδαν τους δρόμους

Είδαν πόσες οδοί ήταν με την ίδια ονομασία και χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, ελέγχοντας τις οδούς και ρωτώντας τους διερχόμενους αν άκουσαν εκκλήσεις για βοήθεια από κάποιο διαμέρισμα. Εν τέλει η οικία εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία,  δύο  από τους αστυνομικούς,  έφθασαν στη διεύθυνση. αυτή, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι η σωστή. Στο κουδούνι υπήρχε ένα γυναικείο όνομα. Το πάτησαν.  Δεν άνοιξε κανείς. Μπήκαν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες, άκουσαν κραυγές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα! Χτύπησαν την πόρτα προκειμένου να διερευνήσουν την κατάσταση, όταν άκουσαν τον  Γεωργιανό άνδρα να τους ζητά να φύγουν, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ  τους απείλησε φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους»!

Κάλεσαν ενισχύσεις

Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, αλλά συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τα ουρλιαχτά της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα ενημερώσουν τον   εισαγγελέα προκειμένου να τη διαρρήξουν. Έξω από την πόρτα έφθασαν άμεσα άλλοι δύο αστυνομικοί από την Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν για δεύτερη φορά άκουσαν τον σπαραγμό της γυναίκας, έσπασαν τελικά την πόρτα, αντικρίζοντας τον δράστη να κραδαίνει μαχαίρι στα χέρια με το οποίο χτυπούσε τη γυναίκα στο λαιμό. Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού,  έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.

Την κατάλληλη στιγμή,  οι αστυνομικοί με έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.  Μάλιστα κατά την προσπάθεια αυτή, ένας αστυνομικός έσκισε το μπουφάν του ενώ ο έτερος φορούσε αλεξίσφαιρο και δεν κινδύνευσε. Η γυναίκα που τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά- στο λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα