Ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού που θα κατάσχει η Εφορία από μισθούς-συντάξεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί πάνω από το 25% το ποσοστό των μισθών και των συντάξεων που θα μπορεί να κατάσχει η Εφορία για χρέη προς το Δημόσιο άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης στην επιστολή που έστειλε στην τρόικα.

Συγκεκριμένα προς το τέλος της επιστολής του ο υπουργός κάνει μια αναφορά στους περιορισμούς που προβλέπει ο ισχύων Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) ως προς τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που είναι δυνατό να κατασχεθούν για χρέη προς το Δημόσιο. Στην

αναφορά του αυτή ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «όσον αφορά τον περιορισμό των κατασχέσεων σε ποσοστό μέχρι 25% επί των μισθών και των συντάξεων, αν και δεν εφαρμόζεται στην πράξη, θα τον επανεξετάσουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναθεώρησης του ΚΕΔΕ».

Σημειώνεται ότι για τους μισθούς και τις συντάξεις ισχύει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ. Μόνο εφόσον ο μηνιαίος μισθός ή η μηνιαία σύνταξη υπερβαίνει το όριο αυτό μπορεί να κατασχεθεί σε ποσοστό μέχρι 25%. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα απομείνει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα