Ένας στους πέντε κάτω από τα όρια της φτώχειας

Δραματικά είναι τα νούμερα που παρουσίασε η Κομισιόν σχετικά με τη διαβίωση των πολιτών της Ευρωζώνης. Εξέχουσα θέση στον κατάλογο έχει η Ελλάδα. Στην ίδια μοίρα με τη χώρα μας και η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Κροατία καθώς το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και τα προγράμματα της κοινωνικής πρόνοιας με τους πολίτες και πάλι να μην καταφέρνουν να έχουν διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση

της Κομισιόν (17/07), σχετικά με την κοινωνική κατάσταση, όπου, όπως επισημαίνεται, στην ΕΕ το 16% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (έναντι 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (έναντι 7,1%).

Keywords
Τυχαία Θέματα