Ένας «μεταμορφωμένος» άξονας

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά φέτος στον χώρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα όμως σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις παικτών όπως οι Λιούμπομιρ Φέισα και ο Λεάντρο Γκρέκο να έχει να επιδείξει ουκ ολίγες αλλαγές. Στο Λιμάνι ήρθαν για τον άξονα οι Σαμπού Γιαταμπαρέ, Ντελβίν Ντινγκά, Τσόρι Ντομίνγκες και Ανδρέας Σάμαρης.

Ο Γιαταμπαρέ είναι ένας παίκτης αποκτήθηκε μεν ως αμυντικός χαφ, όμως είναι πολυσύνθετος. Δεν πρόκειται για έναν κλασικό αμυντικό

χαφ αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί ως εσωτερικός μέσος, πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα πλάγια έχοντας χρησιμοποιηθεί μέχρι και στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Κονγκολέζος Ντινγκά που η κύριά του θέση είναι αμυντικό χαφ έχει την δυνατότητα να παίζει και πιο μπροστά στον άξονα. Ο Τσόρι Ντομίνγκες που έχει προλάβει ήδη να φανερώσει δείγματα της αξίας του αγωνίζεται ως δεκάρι ενώ μπορεί να βοηθήσει και πιο πίσω στον άξονα αλλά και στην επίθεση.

Τέλος ο Σάμαρης αν και έχει τοποθετηθεί από τον Μίτσελ ως αμυντικός χαφ, έχει την ικανότητα να δώσει σημαντικές βοήθειες και ως κεντρικός χαφ και ακόμα και σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Με άλλα λόγια οι περισσότεροι παίκτες που ενέταξε στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός κάνουν πάνω από μία... δουλειές στον άξονα.

Οι... παλιοί

Ο Γιάννης Μανιάτης ως αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης που ακόμα κρατάει την θέση του στο κέντρο. Ο παίκτης που από δεξιό μπακ εξελίχθηκε σε αμυντικό χαφ και κατόπιν τούτου σε εσωτερικό μέσο παραμένει μία εκ των βασικών επιλογών του Μίτσελ. Εκτός από τον Μανιάτη υπάρχει ο... γερόλυκος αλλά πολύ ποιοτικός Αριέλ Ιμπαγάσα, ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα και τώρα κάνει για τα καλά την διαφορά.

Ο «Κάνιο» εξακολουθεί να είναι ένα δεκάρι με εξαιρετικά δημιουργικά και επιθετικά χαρίσματα. Επίσης στο ρόστερ παρέμεινε ο Πάολο Μασάντο ο οποίος είναι παίκτης του άξονα ενώ έχει δοκιμαστεί και στα άκρα. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πάντα χρήσιμο Νταβίντ Φουστέρ που αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές πίσω από τον φορ.

Ακόμα έχει χρησιμοποιηθεί και στον άξονα καθώς και στις πτέρυγες των ερυθρόλευκων. Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός αριθμεί συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές για τον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Μίτσελ να έχει την ευχέρεια να επιλέξει διάφορα πρόσωπα.

Αρκετές επιλογές και στα άκρα

Οι πρωταθλητές δεν 'τονώθηκαν' όμως μόνο στον άξονα. Και στα άκρα υπήρξαν σημαντικές προσθήκες αν και από εκεί έφυγαν παίκτης, όπως ο Γιάννης Φετφατζίδης. Οι Βλάντιμιρ Βάις, Τζόελ Κάμπελ, Μάικλ Ολαϊταν είναι οι καινούριοι στον σύλλογο και ενώ όπως προαναφέραμε στο δυναμικό των πρωταθλητών βρίσκονται και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν στις πτέρυγες (σ.σ. Νταβίντ Φουστέρ).

Πλέον είναι στο χέρι του Μίτσελ το πως θα διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεσή του. Τόσο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο πρωτάθλημα όπου καλείται να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να αποσπάσει θετικά αποτελέσματα.

πηγη sportdog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα