Ένα χρόνο μετά.. βγήκαν οι κουκούλες των ληστών

Ενα χρόνο μετά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τράβηξαν τις…κουκούλες των δύο κακοποιών, οι οποίοι μετά από εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένης, της είχαν επιφυλάξει νύχτα-εφιάλτη, για να την ληστέψουν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν Αλβανό υπήκοο και έναν Ρουμάνο, οι οποίοι έδρασαν ως οι φυσικοί αυτουργοί της ληστρικής εισβολής και της κατατρομοκράτησης της 77χρονης στα Φιλιατρά, αλλά και έναν 58χρονο Ελληνα, γείτονα της ηλικιωμένης, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν αυτός, που έδωσε τις πληροφορίες ότι μέσα στο σπίτι υπήρχαν πολλά χρήματα. Εν τέλει, οι δύο δράστες, που έσπασαν

την κεντρική είσοδο, ακινητοποίησαν έδεσαν και φίμωσαν την  77χρονη, είχαν βρει 10.000 ευρώ και κοσμήματα. Ενώ η άτυχη γυναίκα, που έμενε μόνη είχε μεταφερθεί τότε σε νοσοκομείο, καθώς πάλεψε μόνη αρκετή ώρα να λύσει τα δεσμά  στα χέρια και να βγάλει το πανί από το στόμα της, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατάφεραν ακριβώς έναν χρόνο μετά, να ταυτοποιήσουν τους φυσικούς δράστες αλλά και τον ηθικό αυτουργό.

Παραδόθηκε η δικογραφία

Ηδη, η δικογραφία παραδόθηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τον ανακριτή. Στην πρώτη έρευνα που έγινε, οι δύο αλλοδαποί φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί. Οπως προαναφέρθηκε και οι δύο είναι από παλαιοί «γνώριμοι» των Αστυνομικών Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες,  είχαν συλληφθεί το 2009 σε μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Θεσπρωτία, κατηγορήθηκαν και εξέτισαν ποινές κάθειρξης για συμμετοχή στη συμμορία που «άδειαζε» χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις. Αποφυλακίστηκαν και συνέχισαν την παράνομη δράση τους.

Η πρόταση του… γείτονα

Στην περίπτωση της ληστείας της 77χρονης, οι δύο αλλοδαποί, αποδέχθηκαν πρόταση του 58χρονου Ελληνα να ληστέψουν την ηλικιωμένη καθώς οι πληροφορίες του έλεγαν ότι έχει κρυμμένο «γερό κομπόδεμα». Το ότι τους είχε αναφερθεί  η ύπαρξη «θησαυρού» ήταν και η αιτία, που έμειναν δύο ολόκληρες ώρες μέσα στο σπίτι του έντρομου θύματος, κι έψαξαν σε όλες τις πιθανές κρύπτες για τα χρήματα.

Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει ότι «οι δύο αλλοδαποί, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες, που τους παρείχε ο ημεδαπός συνεργός τους, διέρρηξαν νυχτερινές ώρες το σπίτι ηλικιωμένης, εισέβαλαν σε αυτό φορώντας κουκούλες και την ακινητοποίησαν φιμώνοντάς την και δένοντας τα χέρια της. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ. Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Αττική».

Keywords
Τυχαία Θέματα