Εμβολιασμοί Ελλάδα ραντεβού: Ανάρπαστα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-44

Περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί επισήμανε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται

στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια. Ο κύριος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα.

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε. Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον σπάει στερεότυπα και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους.

Κικίλιας: Έως 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39, και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44. Ήδη 10.252 πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson. Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα. Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας. Ο υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε τέλος ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει. «Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Θεμιστοκλέους: Οι γυναίκες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με «Astrazeneca» θα μπορέσουν να κάνουν εμβόλια m-Rna

Για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον πληθυσμό για τους εμβολιασμούς, τα εμβόλια και τα χρονοδιαγράμματα μίλησε στον Ant1 ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας για το κρίσιμο ζήτημα των γυναικών σε εγκυμοσύνη ή σε διαδικασία σύλληψης καθώς και εκείνες που για λόγους ασφάλειας επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca είπε: «Οι γυναίκες που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mrna όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Στο άμεσο επόμενο διάστημα δηλαδή. Το πότε θα εξαρτηθεί και από το πώς έχουν πάει οι εμβολιασμοί και ο προγραμματισμός από τις προηγούμενες μέρες καθώς και οι έγκαιρες παραδόσεις των εμβολίων που περιμένουμε». Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία και η τοποθεσία του δεύτερου ραντεβού του εμβολίου.

Απίστευτες εικόνες στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», στο Μαρούσι

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, με σκοπό να έρθει η ώρα του ραντεβού και να γίνει το εμβόλιο. Πολλά είναι τα ραντεβού που κλείνονται και αυτό σημαίνει πως είναι πολύς και ο κόσμος, καθώς πληθαίνουν και οι ηλικιακές ομάδες που μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» εξυπηρετεί πολύ κόσμο στην Αττική και ήταν φυσικό η προσέλευση του κόσμου για να εμβολιαστεί να είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα συνωστισμού και κάποιος εκνευρισμός.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι τεράστια, κάτι που φάνηκε περίτρανα αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 ετών. Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορονοϊού εντάχθηκαν δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική και ξεκίνησε μία νέα φάση στη διενέργεια των εμβολιασμών.

Δείτε ακόμη: Σούβλισμα με 30αρια – Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του ΠάσχαΑισιόδοξος ο Δερμιτζάκης – Πόσα κρούσματα προβλέπει τον ΙούνιοΑυξημένες οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι φέτος – Η κίνηση στην αγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα