Ελληνοτουρκικά – Μητσοτάκης: Απίστευτες προσβολές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού

Νέες προσβολές εναντίον της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύονται από την Τουρκία, αυτή τη φορά από το “δεξί χέρι” του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Σεμίχ Γιαλτσίν. Ο αντιπρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό “μούτσο του Μπάιντεν και πιόνι του Μακρόν”, αναφέροντας ότι “πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου”. Απαντώντας μέσω twitter και στα αγγλικά επίσης ο Γιαλτσίν είπε δηκτικά:

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ο μούτσος του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και το πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν, πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσίασαν οι Εστίες των Ιδεαλιστών στον αρχηγό του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί”.

5-It is normal for Mr. Miço, who mistook the Aegean Islands to be Greek ships, to be frightened by the attitude of the MHP, which defends Turkey's indispensable rights in the Aegean and reflects the strong voice of the nation's conscience.@PrimeministerGR

— E. Semih Yalçın (@E_SemihYalcin) July 12, 2022

Αναφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως “Μίτσο”

Σε σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως “Μίτσο”, που στα τουρκικά σημαίνει “μούτσος”. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του MHP, ο Έλληνας πρωθυπουργός “γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη”. Ο αντιπρόεδρος του MHP συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως “το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου” και ότι αυτό το τουρκικό έθνος “υποστηρίζει” τον χάρτη που παρουσιάστηκε.

“Ο Μίτσο, γνωρίζοντας ότι τα νησιά του Αιγαίου χαρίστηκαν στην Ελλάδα από τις χώρες της Δύσης, τρομάζει κάθε φορά που το θέμα αναδεικνύεται στην τουρκική κοινή γνώμη. Δεν αρκεί να καταλάβουμε τι μήνυμα δόθηκε στον Μητσοτάκη με τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Μπαχτσελί. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η υποστήριξη του τουρκικού έθνους, του πραγματικού ιδιοκτήτη των νησιών του Αιγαίου, σε αυτόν τον χάρτη”, υποστήριξε. Και πρόσθεσε ότι “το MHP, με επικεφαλής τον Μπαχτσελί, δεν είναι μόνο ο επίσημος εταίρος της κυβέρνησης, αλλά υπεύθυνο και συνεπές μέλος της Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία δημιουργήθηκε κατόπιν εθνικής συναίνεσης. Είναι φυσιολογικό ο κ. Μίτσο, που μπέρδεψε τα νησιά του Αιγαίου με ελληνικά πλοία, να φοβάται τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και εκφράζει την ισχυρή φωνή της συνείδησης του έθνους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα