Ελληνοτουρκικά – Ερντογάν: «Το Αιγαίο είναι δικό μας»

Νέο προκλητικό τρισδιάστατο βίντεο ανήρτησε η τουρκική προεδρία με αφορμή τη Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου. “Χαράξαμε στις θάλασσες μας την Γαλάζια Πατρίδα. Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς” ακούγεται μεταξύ άλλων στο βίντεο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στο βίντεο αναφέρεται πως “Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς” και πως “τη Γαλάζια Πατρίδα τη χαράξαμε στις θάλασσές μας”.

“Ήμασταν

ένας δικέφαλος αετός, ανοίξαμε τα φτερά μας στην ιστορία, Ριζώσαμε και γίναμε πλάτανος σε τρεις ηπείρους και σε επτά κλίματα. Στον αέρα είμαστε οι αετοί που φοβίζουν τον εχθρό. Χαράξαμε στις θάλασσες μας την Γαλάζια Πατρίδα. Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς. Στη Μαύρη θάλασσα κυματίζει η περήφανη σημαία μας. Xαίρε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μας οδηγείς στον Αιώνα της Τουρκίας. Χαίρε αιώνα της Τουρκίας” ακούγεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Φανφάρες για τους Tayfun

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου το Σάββατο (29/10) στον πύραυλο Tayfun, τον οποία πρόσφατα δοκίμασε η Τουρκία, αλλά στην αναφορά του συμπεριέλαβε την Ελλάδα. Για την ακρίβεια, στο επίκεντρο της αναφοράς του Τούρκου προέδρου δεν βρέθηκε ο πύραυλος καθ’ αυτός, αλλά ο αντίκτυπος που (υποστηρίζει ο Ερντογάν ότι) είχε στη χώρα μας. Ειδικότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου, λέγοντας: «Υπάρχει έστω κι ένας που δεν είναι υπερήφανος που βλέπει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci Βaraktar, όπως και τον πύραυλο Tayfun;».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στη χώρα μας για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο. «Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», σημείωσε.
Την ίδια ώρα, προκειμένου να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του, ο Ταγίπ Ερντογάν «ταΐζει» τους Τούρκους πολίτες «όραμα», δεδομένου ότι η Οικονομία της γείτονος πνέει τα λοίσθια.

Την Παρασκευή (28/10) ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε σε μια εκδήλωση – υπερπαραγωγή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα το όραμά του για το μέλλον της χώρας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ο Αιώνας της Τουρκίας». Έθεσε ως πρώτο στόχο να εισάγει την Τουρκία στην ομάδα των ισχυρότερων χωρών, μέσω της οικονομικής και της δημοκρατικής ανάπτυξής της. «Θέλουμε να κάνουμε μια δυναμική εκκίνηση στο νέο αιώνα της δημοκρατίας μας μέσω του Αιώνα του Τουρκικού Οράματος. Οι ίδιοι οι Τούρκοι θα υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το όραμα» επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά – Ερντογάν, Το Αιγαίο,ellinotourkika – erntogan, to aigaio