Έλλειψη... κρατουμένων στις ολλανδικές φυλακές

Στην Ελλάδα έχουμε υπερπληθυσμό στις φυλακές μας σε βαθμό οι κρατούμενοι να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, όμως το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Ολλανδία, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας βρίσκεται μπροστά στο φαινόμενο της έλλειψης κρατουμένων!

Ο αριθμός των κρατουμένων φθίνει έντονα από το 2008 και πλέον έχει φτάσει να είναι μικρότερος ακόμη και από τον αριθμό των δεσμοφυλάκων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης

τη Ολλανδίας ανακοίνωσε τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Συγκεκριμένα στις φυλακές έχουν απομείνει 9.710 κρατούμενοι, ενώ ο αριθμός των δεσμοφυλάκων τους είναι 9.914, δηλαδή περισσότεροι από ένας δεσμοφύλακες ανά κρατούμενο πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Στους κρατούμενους συνυπολογίζονται μάλιστα και 650 Βέλγοι που «φιλοξενούνται» στις ολλανδικές φυλακές, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις Βρυξέλλες. Συγκριτικά, πριν από πέντε χρόνια, οι κρατούμενοι έφταναν περίπου τους 15.000.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι «εξετάζει τους λόγους της μείωσης», ενώ πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο φυλακών και απολύσεις φρουρών. Τους τελευταίους μήνες είχαν ήδη προαναγγελθεί απολύσεις 3.500 στελεχών στο σωφρονιστικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα