Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

Εγκρίθηκε το αίτημα απελευθέρωσης του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, με αποτέλεσμα πάνω από 30 άτομα να σκοτωθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, στον καπετάνιο είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός από τις 17 Ιανουαρίου ενώ τώρα οφείλει απλά να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Σορέντο.
Εν τω μεταξύ στο φως

της δημοσιότητας ήρθαν σημειώσεις που κρατούσε κατά τη διάρκεια της κράτησης του, ο Φραντσέσκο Σκετίνο, στις οποίες αναφέρει τα γεγονότα της 13ης Ιανουαρίου από τη δική του οπτική γωνία.
Σε απόσπασμα αυτών των σημειώσεων που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο καπετάνιος, που έφυγε πρώτος μόλις το πλοίο προσέκρουσε, αναφέρει: «Ένα θεϊκό χέρι υπήρχε πάνω από το κεφάλι μου και με κατηύθυνε».
«Είχα ένστικτο και έσωσα ζωές. Αν είχα συνεχίσει τη ρότα θα είχα χτυπήσει τον ύφαλο με την πλώρη. Θα μιλούσαμε για εκατόμβη. Με κατηγόρησαν ότι είχα παραισθήσεις και ότι ξαφνικά έστριψα το τιμόνι προς τα αριστερά. Δεν ήταν παραισθήσεις. Ήταν το ένστικτό μου, το επάγγελμά μου, το ότι γνώριζα καλά τη θάλασσα», συνεχίζει.
«Ένας καπετάνιος» γράφει «μπορεί να πάρει το χρόνο που απαιτείται για να αξιολογήσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός».

πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα