ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες τραπεζών μετά από οκτώ χρόνια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οκτώ χρόνια μετά, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης βρήκε έναν απ τους δράστες δύο αλλεπάλληλων ενόπλων ληστειών, που είχαν γίνει σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά!

Ήταν μία από τις cold cases (παγωμένες υποθέσεις), που… ξεπάγωσαν οι αστυνομικοί, αφού μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν DNA 34χρονου ομογενή,

ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές, αλλά για άλλο παρεμφερές αδίκημα…

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, η επαναξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που είχε συλλεγεί από τότε που έγιναν με διαφορά ελάχιστων λεπτών οι δύο εισβολές στις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις βιολογικού υλικού στα εργαστήρια, οδήγησαν στην εξιχνίαση των ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα, που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Σε βάρος του 34χρονου (σήμερα) ομογενούς σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν ότι ο δράστης, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Στο ένα εισέβαλαν οι δύο συνεργοί του και αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 33.112,28 ευρώ, ενώ στο δεύτερο υποκατάστημα εισέβαλε ο 34χρονος και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 9.245 ευρώ.

Οι δράστες είχαν διαφύγει τότε με μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε την ίδια ημέρα στην περιοχή της Καλαμαριάς και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη και των δύο άλλων δραστών των δύο ενόπλων ληστειών.

Το άρθρο ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες τραπεζών μετά από οκτώ χρόνια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα