«Έκθεση ιδεών» και η νέα συνάντηση της κυβερνητικής τρόικας

Χωρίς συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε και η νέα συνάντηση που είχαν σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης).

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,

δήλωσε: «Θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη κοινή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «η πρόταση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά και με την αναμενόμενη έκθεση της τρόικα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει υποστολή της προσπάθειας που γίνεται για την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την συνολική διαπραγμάτευση προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Η προγραμματική μας συμφωνία των τριών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο».

Το σίγουρο είναι πως παραμένουν οι διαφορές των τριών αρχηγών, αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, ενώ δεδομένο είναι και το γεγονός πως η τρόικα δεν συζητά οποιοδήποτε σενάριο επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα