Εκτάκτως στη Ρώμη η Μέρκελ για να συναντήσει τον Μόντι

Κατ’ ιδίαν συνάντηση αναμένεται να έχει εντός της ημέρας η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη, πραγματοποιώντας για δεύτερη φορά μέσα σε 12 ημέρες το δρομολόγιο Βερολίνο-Ρώμη.

Την κα Μέρκελ συνοδεύουν 5 υπουργοί και στη συνάντηση με τον κ. Μόντι θα τεθούν επί τάπητος το θέμα της διαφωνίας Ολλανδίας και Φινλανδίας για αγορά ομολόγων από τον ESM,

που αποτελεί βασική επιχείρημα της Ρώμης, εν όψει του Eurogroup της 9ης Ιουλίου, όπου εκτός των άλλων θα εγκριθεί και το μνημόνιο για την ενίσχυση των ισπανικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται, πως στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου, η συμφωνία «έκλεισε» στα 120 δισ. ευρώ και μετά από «μαραθώνιες» διαβουλεύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στη σημερινή συνάντηση, η γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να εξηγήσει στον Ιταλό πρωθυπουργό ότι στη χώρα της εκκρεμούν δεκάδες προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο ενάντια στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή της και υπό την έννοια αυτή, δεν μπορεί να αποδεχθεί κάτι που πιθανόν να κρίνουν αντισυνταγματικό οι Γερμανοί δικαστές.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος θα υπερτονίσει στον κ. Μόντι την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ιταλικής οικονομίας, μέσα από την εφαρμογή επώδυνων προγραμμάτων.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα