«Έκρυβαν για δύο μήνες τον θάνατο του Τσάβες»

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε με καθυστέρηση δύο μηνών το θάνατο του τότε προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να περάσει κάποια νομοσχέδια, προχώρησε ο αντισυνταγματάρχης του πολεμικού ναυτικού της χώρας, Λίμσι Βιγιαφάνα Χαοσέ Σαλασάρ, οποίος ήταν υπεύθυνος για την προσωπική ασφάλεια του Τσάβες.

Ο Σαλασάρ, που έχει βρεί καταφύγιο στις ΗΠΑ,

αποκάλυψε στον τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στον Οργανισμό Αμερικάνικων Κρατών, Γκιγιέρμο Κότσες, ότι ο Τσάβες δεν πέθανε, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στις 5 Μαρτίου του 2013, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου του 2012.

Ο πρώην πρέσβης ανάρτησε το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας «ο Σαλασάρ μου επιβεβαίωσε πως ο Τσάβες πέθανε στις 7.32 το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2012. Πόσα ψέματα είπαν προκειμένου να αποκρύψουν τον θάνατό του, οι ξεδιάντροποι!».

Αν αποδειχθεί ότι όντως ισχύουν τα λεγόμενα των Σαλασάρ, Κότσες ο Νικολάς Μαδούρο, σημερινός πρόεδρος της χώρας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας για την κυβέρνησή του καθώς στο διάστημα αυτό υποτίθεται ότι ο νεκρός Τσάβες υπέγραφε νόμους του κράτους.

Ήδη ο Μαδούρο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και το θέμα αυτό θα επιφέρει ένα ακόμα, ικανό όμως να πλήξει την απόλυτη εξουσία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα