Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για το περιβάλλον στην πλατεία Συντάγματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, και Κλιματικής Αλλαγής συνεργάζεται φέτος με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον Δήμο Αθηναίων για την οργάνωση εκπαιδευτικών δια-δραστικών εκδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)2013.

Η πλατεία θα «πρασινίσει» από τη διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Αθηναίων ενώ θα υπάρχουν επιδαπέδια παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους μας και εργαστήρια ανακύκλωσης

χαρτιού, σποράς και οικιακής κομποστοποίησης.

Το σκηνικό θα συμπληρώνουν θεματικές ενότητες με κάδους και υλικά ανακύκλωσης, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και λαχανόκηπος.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις, θα διεξαχθεί σε όλο το κέντρο της πόλης ένα κυνήγι θησαυρού, οι νικητές του οποίου θα κερδίσουν διάφορα δώρα.

Την ημέρα θα κλείσει η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ HOME, σε γιγαντοοθόνη πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που το ΥΠΕΚΑ θα εμπλέξει ενεργούς πολίτες - εθελοντές στην διοργάνωση των δράσεων. Οι εθελοντές θα έχουν επικουρικό ρόλο στην οργάνωση των εργαστηρίων, θα δίνουν πληροφορίες στο κοινό και θα συμβάλουν ενεργά στην διεξαγωγή των διαφόρων δράσεων.

Η όλη εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00, η παρουσία των εθελοντών θα αρχίσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της ταινίας στις 23:30.

Όλοι οι εθελοντές θα πάρουν από ένα μικρό αναμνηστικό της ημέρας.

Όσοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν email στη διεύθυνση [email protected] συμπληρώνοντας: ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο, email.

Keywords
Τυχαία Θέματα