Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Μηδενίσαμε τις προσφυγικές ροές, ανακουφίσαμε τα νησιά μας

«Σώσαμε ζωές στο Αιγαίο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.«Σε όσους δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην ξηρά, απαντήσαμε διπλά. Μηδενίσαμε τις προσφυγικές ροές. Ανακουφίσαμε τα νησιά μας, χτίσαμε σύγχρονες δομές αντί για τα αίσχη της Μόριας. Σώσαμε ζωές στο Αιγαίο. Και, ναι, επεκτείναμε τον φράχτη στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω.

lang="el" dir="ltr">Σε όσους δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην ξηρά, απαντήσαμε διπλά. Μηδενίσαμε τις προσφυγικές ροές. Ανακουφίσαμε τα νησιά μας, χτίσαμε σύγχρονες δομές αντί για τα αίσχη της Μόριας. Σώσαμε ζωές στο Αιγαίο. Και, ναι, επεκτείναμε τον φράχτη στον Έβρο. pic.twitter.com/qoNEHmxwv4

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 24, 2023

Σε άλλο tweet του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Είναι καθήκον μας να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε. Μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στους νέους. Μια Ελλάδα πιο ισχυρή. Την Ελλάδα που αξίζει στις νέες και τους νέους μας! Για εσάς δίνουμε τη μάχη. Και θα την κερδίσουμε».

Είναι καθήκον μας να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε. Μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στους νέους. Μια Ελλάδα πιο ισχυρή. Την Ελλάδα που αξίζει στις νέες και τους νέους μας!

Για εσάς δίνουμε τη μάχη. Και θα την κερδίσουμε. pic.twitter.com/H9XAZQYnK3

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 24, 2023

Η κατάσταση με τις ροές φέτος στην Ελλάδα

Φέτος, στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Frontex, οι ροές ανήλθαν έως τις 21 Απριλίου σε μόλις 4.412. Τα προηγούμενα χρόνια, οι αφίξεις μεταναστών στη χώρα μας περιορίστηκαν σε 14.848 το 2020, 8.745 το 2021 και σε 17.000 το 2022. Στον Έβρο, από το 2020 έως και τους πρώτους μήνες του 2023 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 613.897 αποτροπές εισόδου. Παράλληλα, ενώ τη χρονιά των μαζικών εισροών (2015) το Λιμενικό Σώμα απέτρεψε 17.500 εισόδους, το νούμερο αυτό ανήλθε πέρυσι σε 42.400 αποτροπές και αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ.

Σύμφωνα με το χάρτη της πλέον αρμόδιας αρχής FRONTEX, οι μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στην Ευρώπη από την Ανατολική Μεσογειακή Οδό και κατ’ επέκταση την Ελλάδα αποτελούν μόλις το 6% του συνόλου των ροών στην ήπειρο. Οι αντίστοιχες από την Ιταλία και την Κεντρική Μεσογειακή Οδό το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 118%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Attiki Press
Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης, Μηδενίσαμε,ekloges 2023 – mitsotakis, midenisame