Έκλεψαν υπηρεσιακό τάμπλετ από πυροσβεστικό στις φωτιές της Ρόδου

Είναι κάποιες πράξεις, που χαρακτηρίζονται από μεγάλη κοινωνική απαξία. Στρέφονται δηλαδή κατά και συγχρόνως περιφρονούν την κοινωνία, χωρίς ίχνος συνείδησης για το τι της συμβαίνει. Σίγουρα, όμως, ο όρος που προαναφέρθηκε, σε τίποτε δεν μπορεί να αποδώσει την αναλγησία του η των αγνώστων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικρατούσε σε μία από τις εστίες που κατέκαψαν τη Ρόδο, βρήκαν την ευκαιρία να κλέψουν ένα τάμπλετ μέσα από υπηρεσιακό όχημα, που έπαιρνε μέρος στο έργο της κατάσβεσης!!!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Και μάλιστα, όχι ένα κοινό

τάμπλετ, που θα μπορούσε να αντικατασταθεί γρήγορα. Αλλά ένα υπηρεσιακό τάμπλετ (!), το οποίο, ο υπεύθυνος αξιωματικός πυροσβεστικού οχήματος, είχε αφήσει στο εσωτερικό του πυροσβεστικού, μέχρι να μεριμνήσει για τη διευθέτηση άλλων παραμέτρων. Ήταν αδιανόητο για τον ανθρώπινο νου να φανταστεί ότι κάποιοι μέσα στον πανικό θα άνοιγαν την πόρτα και θα το έπαιρναν στα χέρια τους ίσως για να το κρατήσουν ίσως για να το «σκοτώσουν» στη λεγόμενη μαύρη αγορά, μετατρέποντας σε ευρώ την αγωνία των πυροσβεστών. Ο αξιωματικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά, άρχισε να ψάχνει τον χώρο έξω από το όχημα, πιστεύοντας ότι μπορεί να είχε παραπέσει.

Η Ασφάλεια Ρόδου

Όμως, όταν μίλησε και με τους συναδέλφους του, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί κάποιες κινήσεις, βεβαιώθηκε ότι είχε κλαπεί και ως όφειλε το ανέφερε τόσο στην Υπηρεσία του όσο και στην Ασφάλεια Ρόδου, που έχει αναλάβει την έρευνα. Γιατί όπως προαναφέρθηκε δεν είναι κοινό τάμπλετ αλλά υπηρεσιακό. Μέσω αυτού ο αξιωματικός μπορούσε ανά πάσαν στιγμήν να γνωρίζει on line πού βρίσκονται οι υπόλοιπες δυνάμεις και που πετούν τα πτητικά μέσα για να ρυθμίζει ανάλογα τις κινήσεις και τις οδηγίες που επρόκειτο να δώσει.

Στον νοσοκομείο πυροσβέστης

Εκεί, στις ίδιες φωτιές με τις οποίες η Πυροσβεστική παλεύει για περισσότερες από δέκα ημέρες, όπου ένας άλλος πυροσβέστης ένιωσε αναπνευστικό πρόβλημα από τους καπνούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί από τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο. Είχε ριχτεί στην πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί ανάμεσα σε Απόλλωνα και Έμπωνα και με μέτωπο προς Λάερμα. Μάλιστα, πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία από τον καπνό και διακομίστηκε με αναπνευστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Και αστυνομικός

Τις ίδιες ώρες και ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην προσπάθειά του να φθάσει στο μέτωπο χτύπησε στο ύψος του λαιμού καθώς προσέκρουσε σε καλώδιο κολώνας της ΔΕΗ που είχε πέσει…

Keywords
Τυχαία Θέματα